Държавният секретар на Джорджия затвори Тръмп с две изречения

...
Държавният секретар на Грузия Брад Рафенспергер сподели силни думи във
Коментари Харесай

Държавният секретар на Грузия Брад Рафенспергер сподели силни думи във вторник сутринта в отговор на новото обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп от окръг Фултън.

„Най-основните принципи на силната демокрация са отчетността и зачитането на конституцията и върховенството на закона“, каза Рафенспергер. „Или го имаш, или го нямаш.“

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис обвинява Тръмп по 13 обвинения за опитите му да събори изборите през 2020 г. Обвинителният акт също така цитира телефонно обаждане, направено от Тръмп до Рафенспергер, в което бившият президент го моли да „намери“ 11 780 гласа, необходими на Тръмп, за да спечели Грузия.

Миналата седмица адвокатът на Тръмп Джон Ф. Лауро се изправи, когато той каза, че молбата на Тръмп за Рафенспергер да измисли измислените гласове е „беше амбициозна молба“. Сега „питането“ на Тръмп е официално включено в обвиненията срещу него.

Коментарът на Рафенспергер е категорично осъждане на незаконните действия на Тръмп, крещящото незачитане на закона и готовността му да атакува демокрацията, ако му е удобно. Това е четвъртото обвинение срещу Доналд Тръмп и второто за опитите му да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР