Държавният секретар Антъни Блинкен повтори твърдението на САЩ, че Русия

...
Държавният секретар Антъни Блинкен повтори твърдението на САЩ, че Русия
Коментари Харесай

Държавният секретар Блинкен обвини Русия във военни престъпления в Изюм

Държавният секретар Антъни Блинкен повтори изказванието на Съединени американски щати, че Русия прави военни закононарушения в Украйна на фона на известията, че украинските сили са разкрили всеобщ гроб в град Изюм, като в същото време още веднъж се опълчи на натиска да се дефинира Русия като държава-спонсор на тероризма, написа Bloomberg.
 
Съобщенията за всеобщ гроб в завладения град Изюм са " част, ужасяваща, от един континуум, една продължаваща история ", съобщи Блинкен пред кореспонденти на брифинг. " Винаги, когато забележим съветския прилив да се отдръпва от частите на Украйна, които е окупирал, виждаме какво е останало след него ".
 
Той сподели, че е значимо за Украйна и нейните сътрудници " да изградят доказателства и да документират осъществените жестокости – и в доста случаи те се равняват на военни закононарушения ".
 
Коментарите на Блинкен повториха декларираното от украинския президент Володимир Зеленски, който сподели в петък, че Кремъл би трябвало да бъде държан виновен за военни закононарушения. Украинското министерство на защитата съобщи, че следователите са разкрили към 440 немаркирани гробни места в Изюм, откакто украинските сили изтласкаха съветските войски от региона при неотдавнашна контраатака.
 
Зеленски направи необявено посещаване в Изюм в сряда и издигна украинското знаме, демонстрирайки решимостта на Киев да си върне по-голямата част от района и да натисне на югоизток към Донбас. През март Блинкен сподели, че държавното управление на Съединени американски щати счита, че Русия прави военни закононарушения в Украйна.
 
Блинкен още веднъж се опълчи на концепцията Русия да бъде избрана като държава-спонсор на тероризма – концепция, която завоюва двупартийна поддръжка в Конгреса. Блинкен повтори позицията си, че актуалните наказания към този момент реализират същия резултат и определянето може да има непредвидени последствия. По думите му, администрацията работи с Конгреса за различен път напред.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР