Държавният секретар Антъни Блинкен пътува до Мексико с надеждата да

...
Държавният секретар Антъни Блинкен пътува до Мексико с надеждата да
Коментари Харесай

Блинкен търси решение на миграционната вълна в Мексико

Държавният секретар Антъни Блинкен пътува до Мексико с вярата да се оправи с възходящата миграция, която се трансформира в „ огромно главоболие “ за президента на Съединени американски щати Джо Байдън в годината на изборите, съобщи Агенция Франс Прес.

Необичайното пътешестване на висшия американски посланик през коледната седмица беше ненадейно планувано, защото конкурентната Републиканска партия настоя Байдън да се оправи с миграцията като изискване за обезпечаване на гласове в Конгреса за един от основните му цели - поддръжка за Украйна.

Около 10 000 души се пробват да пресекат южната граница на Съединени американски щати всеки ден, което е съвсем двойно повече от броя им преди пандемията.

Граничните управляващи на Съединени американски щати са толкоз претрупани, че са спрели няколко законни прекосявания, с цел да се съсредоточат върху обработката на мигрантите.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор разиска миграцията в телефонен диалог с Байдън, който се съгласи да изпрати Блинкен и министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, дружно с формалния представител на Белия дом по въпросите на миграцията Лиз Шерууд-Рандъл.

Лопес Обрадор заяви, че Мексико ще " ускори проектите си " за справяне с мигрантите, идващи в Съединени американски щати - малко от които са мексиканци.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър съобщи, че американската делегация ще беседва с Лопес Обрадор за " незабавната потребност от законни пътища и спомагателни дейности за използване във връзка с миграцията “.

По силата на съглашения, подписани както с Байдън, по този начин и с неговия предходник Доналд Тръмп, Мексико се съгласи най-малко краткотрайно да приема мигранти, които желаят да преминат в Съединените щати.

Тръмп, любимец за републиканската номинация, който ще се изправи против Байдън през ноември идната година, още веднъж води акцията си въз основата на внезапна антиимигрантска изразителност, обвинявайки чужденците, че " тровят кръвта на нашата страна " - език, който критиците акцентират, че е подобен с този на Адолф Хитлер.

Пакетът, препоръчан от Байдън на Конгреса, ще финансира и 1300 спомагателни сътрудници на Гранична полиция, които да оказват помощ за оправянето с миграцията.

Администрацията на Байдън предизвести, че без договорка Украйна скоро ще изчерпи оръжията, нужни за отбиване на съвсем двегодишната съветска инвазия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР