Държавният съвет на Китай - органът, осъществяващ изпълнителната власт в

...
Държавният съвет на Китай - органът, осъществяващ изпълнителната власт в
Коментари Харесай

Китай планира да увеличи усилията си за привличане на чуждестранни инвестиции

Държавният съвет на Китай - органът, осъществяващ изпълнителната власт в страната, разгласи проект за увеличение на напъните за привличане на задгранични вложения, в това число разширение на достъпа до пазара и облекчение на разпоредбите за задгранични вложители, съобщи Ройтерс.

Пекин ще разшири обсега на присъединяване на задгранични финансови институции на вътрешния пазар на облигации и ще извърши пилотни планове за облекчение на условията за достъп на задгранични вложения в избрани браншове, в това число в софтуерни нововъведения. Китайските управляващи също по този начин ще разширят достъпа на задгранични финансови институции до банковия и застрахователния бранш на страната.

Планират се  и ограничения за усилване на отбраната на правата на интелектуална благосъстоятелност, както и възстановяване на разпоредбите за трансграничния продан на данни.

По-късно през днешния ден се чака Китайската национална банка (PBOC) да остави без смяна главната си референта рента. Основната рента по едногодишен заем (LPR) в този момент е на равнище от 3,45 на 100, а петгодишният лихвен %, който обслужва референтната рента по ипотечните заеми, е 3,95 на 100.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР