Държавният ни глава е в Испания, за да участва в

...
Държавният ни глава е в Испания, за да участва в
Коментари Харесай

Радев се нареди до американския президент на приема на испанския крал

Държавният ни глава е в Испания, с цел да взе участие в приема на крал Фелипе VI и кралица Летисия. На събитието са поканени държавните и държавни ръководители, участващи в срещата на върха на НАТО в Мадрид.

За това заяви самият Радев, който разгласява в профила си във Facebook и обичайните фотоси на международните водачи на 30-те държави-членки. На фотоса Радев е спретнат на централно място до американския президент Джо Байдън и испанския крал.

В българската делегация дружно с президента са и министрите в оставка на защитата и на външните работи - Драгомир Заков и Теодора Генчовска.

Срещата на върха на НАТО в Мадрид се организира при строги ограничения за сигурност. Въздушното пространство над испанската столица беше затворено особено за самолета на американския президент Джо Байдън, а в кортежът му се състои от над 70 автомобила, съобщи през днешния ден.бг.

В началото на дневния ред на срещата, кото стартира в същинската си част в сряда, е подсилването на отбранителните качества на НАТО против Русия и оказването на поддръжка на Украйна.

В отсъствието на президента Румен Радев и министър Теодора Генчовска България изгони 70 съветски дипломати, които бяха упрекнати от премиера в оставка Кирил Петков, че са работили за съветските служби. Според вицепремиера Корнелия Нинова такова решение на Министерския съвет не е било вземано. А вербалната нота на съветската посланичка, със листата на оповестените за личност нон грата, бе връчена от заместничка на Теодора Генчовска във Външно министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР