Държавният куклен театър в Сливен открива своя 61-ви сезон с

...
Държавният куклен театър в Сливен открива своя 61-ви сезон с
Коментари Харесай

Сливенският куклен театър открива сезона с Артем

Държавният куклен спектакъл в Сливен открива своя 61-ви сезон с " Артем ". Проектът е креативна колаборация сред ДКТ - Сливен, и " Арс актива ", финансиран по стратегия " Дебюти " от НФ " Култура ".

" Артем " е резултат от проучването на младите създатели по тематики и проблеми, чувствителни към сегашното. Творческият екип избира лабораторията като средство за израз и връзка със актуалната театрална аудитория.

Историята е въодушевена, написана и създадена от актьорите на ДКТ - Сливен, ученици на проф. доктор Боньо Лунгов - Василена Чернаева, Мадлен Христова, Росен Иванов, Андрей Иванов, Яница Халачева, Христина Стоянова (актриса в ДКТ - Русе), Ясмин Манделли (сценограф), Милен Апостолов (композитор), Теодора Георгиева (драматург) и Любомир Колаксъзов (консултант по театралния облик на режисьора). Авторите дефинират " Артем " като собствен смисъл, обич и средство да въвлекат феновете в духа на творчеството си.

Проектът ще бъде показан в Сливенския куклен спектакъл на 5 септември дружно с книгата на Теодора Георгиева " Бездомник ". В дебютния си разказ авторката наблюдава битката сред волята за съзидание и устрема към съсипия. Нейните пиеси се играят с триумф на сцените в София, Пазарджик, Сливен и Ямбол.

До края на септември трупата на ДКТ - Сливен, ще показа " Свинарят " на Международния фестивал за махленски и куклен спектакъл " Панаир на куклите 2022 " в София и на Международния куклен фестивал за деца " LUT FEST ", Източно Сараево, Босна и Херцеговина.

Сезонът ще продължи с изданието на " Куклен град - град на фантазиите ", осъществен взаимно с община Сливен. Предстои в ход да бъде пуснат и планът " Вдъхновение - изкуство за смяна " по Оперативна стратегия финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, Програма " Културно предприемачество, завещание и съдействие ". До края на календарната 2022 година са планувани още доста представления - на лична сцена и в турне, министър председатели, взаимни планове и отбелязване на един позакъснял празник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР