Държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев е готов да

...
Държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев е готов да
Коментари Харесай

Затягат контрола за влизане в България, нов комитет ще следи...

Държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев е подготвен да предложи актуализация на противоепидемичните ограничения в страната според от разпространяването на Омикрон у нас и пандемичната конюнктура. Към сегашния миг не се планува въвеждането на спомагателни ограничавания, като се изключи увеличение контрола по повод влизащите в страната жители.

Пристигащите от страни от „ алената зона “, с изключение на документ за имунизация или преболедуване, ще дават и негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в България, а в противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.

Това стана ясно от извършената през днешния ден работна среща в Министерството на здравеопазването, на която участваха здравният министър, заместник-министрите, доцент Ангел Кунчев и специалисти, ангажирани с наблюдението на епидемиологичната конюнктура. Беше взето решение да продължи дейното наблюдаване на епидемиологичната обстановка, в това число с оглед разпространяването на разновидността Омикрон.

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова образува пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да проучва и координира дейностите по осъществяване и надзор на въведените в страната противоепидемични ограничения. Комитетът ще бъде управителен от заместник-министър доцент Георги Йорданов. В състава му влизат представители на управлението на Министерство на здравеопазването, основният държавен здравен контрольор, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР