Държавният глава заяви, че в енергийната криза трябва да се

...
Държавният глава заяви, че в енергийната криза трябва да се
Коментари Харесай

Румен Радев: За разлика от други държави нашата зависимост от руски газ и петрол е голяма

Държавният глава съобщи, че в енергийната рецесия би трябвало да се търсят решения в полза на страната

В 75-ия ден от съветската инвазия в Украйна, Денят на Европа и Денят на успеха над фашизма още веднъж раздели България и предизвика напрежение пред Паметника на Съветската войска, съобщи

Тържествата започнаха тази заран. Президентът Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова сервираха цветя пред Паметника на Незнайния боец в София по случай отбелязването на 77 години от успеха над нацизма. После участваха и на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция.

Държавният глава съобщи, че в енергийната рецесия би трябвало да се търсят решения в полза на страната.

„ За разлика от доста други страни нашата взаимозависимост от съветски газ и нефт е огромна. За страдание, през годините не успяхме да реализираме диверсификация. За разлика от други страни българите са енергийно най-бедните в Европейски Съюз. Борбата е да не допуснем фрапантно увеличение на цените на доставките. Борбата е по опция да се запазят същите “, съобщи Румен Радев.

При паметника на Незнайния боец президентът и вицепремиерът Корнелия Нинова отидоха едновременно, откакто в продължение на седмица си разменяха упреци дали има експорт на оръжие за Украйна през трети страни.

„ Той доста добре знае, че тези износи в този момент за тези страни са подписани от неговите служебни кабинети, намирам думите му за операция и се сюрпризирам “, съобщи Корнелия Нинова.

На казаното от Нинова в "Защо, господин министър? " по bTV, Радев отговори по този начин: „ Явно госпожа Нинова се пробва да избяга от подписа си под разрешителните за трети страни, които тя знае доста добре, че стигат до Украйна. Това са частни компании, само че значим е подписа в Междуведомствената комисия, която тя ръководи, с който се позволява износа на оръжие. “

Държавният глава разяснява и думите на външния министър на Северна Македония, че юни е последният късмет за разрешаване на разногласието сред Скопие и София.

„ И аз, и служебното държавно управление обяснихме доста добре позицията на България и те се възприемат. Тук става въпрос за права на индивида, за Копенхагенски критерии, за език на омразата “, съобщи Радев.

Президентът беше безапелационен, че българите нямат потребност от нови избори, за каквито прикани водачът на Движение за права и свободи през вчерашния ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР