Държавният глава участва вчера в традиционния ритуал за запалване на

...
Държавният глава участва вчера в традиционния ритуал за запалване на
Коментари Харесай

Румен Радев: Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж

Държавният глава взе участие през вчерашния ден в обичайния обред за запалване на свещите по случай Ханука

Ханука ни припомня, че въпреки тъмнината да съпътства човечеството от зората на неговата история, с нашите старания, открити сърца и религия в положителното, ние можем да дадем път на светлината, да прогоним мрака оттатък света на индивида, да съградим дружно нова вяра, повече правдивост и откровена съпричастност сред хората. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден по случай отбелязването на Празника на светлината – Ханука. В Централната софийска синагога президентът взе участие в обичайния обред за запалване на свещите по случай огромния празник, а огъня внесе в синагогата четиригодишната Хана. На церемонията участва и брачната половинка на президента Десислава Радева.

Днес доста евреи по света ще посрещнат този празник с безпокойствие и неустановеност, уточни президентът и изрази съпричастност към паниките на еврейската общественост за участта на всички почтени жертви на невижданите терористични офанзиви против Държавата Израел, които лишиха живота на доста хора, мнозина други бяха отвлечени и ориста на доста от тях остава незнайна. Президентът Радев изрази вяра за допустимо най-скорошно реализиране на мир, за основаване на нужните условия за заслужено и стабилно решение, което да подсигурява сигурност и непоклатимост в района на Близкия Изток.

В приветствието си президентът уточни, че богатите обичаи на всяка общественост в България носят мъдростта, че битката против злото и успеха над него стартира с дребните неща, с грижата за околните, за съседите и приятелите. „ Вярвам, че дружно, без значение от генезис и вяра, ние ще продължим да отстояваме паметния завет и невиждан урок по човешко достолепие на нашите предшественици, които преди 80 години ни демонстрираха, че същинското знамение остава в нашите ръце - да живеем дружно в мир, съгласие и съпричастност “, съобщи президентът Радев и добави: „ И дано не забравяме, че светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с героизъм и кураж, които не се опасяват да се борят за нея “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР