Държавният глава ще връчи в понеделник мандат за съставяне на

...
Държавният глава ще връчи в понеделник мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът Радев: Несъстоятелно е партията, асоциирала се сама с промяната, да настоява за връщане към порочния управленски модел 

Държавният глава ще връчи в понеделник мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарна група

Несъстоятелно е партията, която сама реши да се асоциира с смяната, да упорства за връщане към порочния управнически модел. Така президентът Румен Радев разяснява пред публицисти импортираните в Народното събрание законови промени, които плануват нов механизъм за назначение на ръководителите на службите за сигурност и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. 

„ До наскоро службите за сигурност бяха под директното управление, на ръчно ръководство от министър-председателя. Сега ни оферират да се узакони корупционният комфорт “, съобщи президентът в отговор на журналистически въпрос.

Румен Радев заяви, че в понеделник ще връчи мандата за сформиране на държавно управление на най-голямата по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание. „ Надявам се времето, което дадох в допълнение, да е било оползотворено по най-хубавия метод “, добави президентът. Попитан за позиция за признатите промени в Изборния кодекс и дали ще наложи несъгласие, Румен Радев съобщи, че когато новоприетият закон постъпи в президентската институция, ще бъде прегледан най-детайлно и тогава ще се произнесе. 

Държавният глава отговори на журналистически въпроси след тържественото отбелязване на 80-ата годишнина от основаването на Националната спортна академия „ Васил Левски “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР