Държавният глава се обърна към народа по случай днешния празник.По

...
Държавният глава се обърна към народа по случай днешния празник.По
Коментари Харесай

Радев: Винаги ще имаме нужда от нашите учители и просветители

Държавният глава се обърна към народа по случай днешния празник.

По случай Деня на националните будители българският народен байрак бе повдигнат пред постройката на президентската институция.

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие строя на Националната гвардейска част.

Духовността, просветата и родолюбието са в основата на напредъка, единството, силата, самочувствието на българската нация. Вече повече от век 1 ноември ни напомня светлия образец на най-достойните представители на нашия народ - възрожденци, просветители, персони, които будят сърцата и душите на българите.

Голямата идея, същността на будителството остават неизменими. Това са младите, това са бъдещите генерации на България. Нашите деца гледат към бъдещето през технологиите, които дават обещание да ги създадат доста по-успешни от всеки път. Това съобщи президентът Радев в своето приветствено слово.

По думите му будителството ни връща към нашите корени, написа novini.bg.

Още през 1922 година министърът на националното просвещение Стоян Омарчевски обосновава нуждата от специфичен Ден на националните будители с думите: „ Нашата юноша би трябвало да знае, че животът единствено тогава е скъп, когато е въодушевен от идейност, от стремеж; единствено тогава животът е изчерпателен и логичен, когато е налегнат от идеализъм, когато душите и сърцата трептят за хубавото, националното, идеалното… “

Днес, на следващия ден и постоянно ще имаме потребност от нашите учители и просветители. За да не забравяме кои сме, с цел да помним най-важният урок, а точно мъдростта и силата, които да ни водят през ветровете и тестването на времето, сподели президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР