Държавният глава Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне

...
Държавният глава Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

Радев връчи на ПП втория мандат за съставяне на кабинет. Денков: Ако нямаме подкрепа, ще го върнем

Държавният глава Румен Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме промяната “. Номинираният за министър-председател Николай Денков получи досието в 11 часа.

 

„ Получавате този мандат в първия работен ден на Новата година, когато обичайно си пожелаваме здраве, мир и благополучие. Когато гледаме с вяра и очакване за повече, разсъдък, разговор и съгласие. Вярвам, че ще употребявате времето в границите на идната седмица да потърсите нужната поддръжка от останалите политически сили, тъй че в рамките до седем дни да се върнете с изпълнен мандат и проектосъстав на Министерски съвет “, сподели Румен Радев.

 

„ Приемам от името на Политическа партия този втори мандат с ясното схващане, че задачата е извънредно сложна. Ние сме уверени, че би трябвало да създадем всичко, което е належащо, с цел да съставим държавно управление ”, сподели от своя страна акад. Денков.

 

Академикът към този момент стартира диалози с останалите парламентарно показани партии още преди коледната почивка на депутатите.

Очаква се през днешния ден, откакто получи досието на „ Дондуков “ 2, Денков да показа пред парламентарните групи декларация с цели на вероятно държавно управление. Документът ще бъде импортиран и гласуван в Народното събрание още тази седмица и по този начин ще стане ясно има ли поддръжка за държавно управление на малцинството с „ Демократична България “.

 

„ Идеята е да забележим дружно къде може да има общо сечение на цели, които би трябвало да бъдат свързани с съответни задания, законопроекти, които желаеме да бъдат съгласувани и признати. Ако програмната декларация не бъде получи поддръжка, това значи, че ние ще върнем мандата несбъднат “, изясни кандидат-премиерът Николай Денков, съгласно който възможностите за постоянен кабинет не са огромни.

„ Смятам, че късмет има, не е огромен, само че има и би трябвало да го използваме “.

 

Очакванията са декларацията на Политическа партия да влезе за гласоподаване в пленарната зала на 5 януари.

 

След като получат мандата за сформиране на държавно управление, още през днешния ден от Политическа партия ще поканят представители на парламентарните групи на последна среща, на която да бъде съветван окончателният текст на програмна декларация с цели и задания на възможното бъдещо държавно управление с номинирания за министър председател Николай Денков, с цел да може декларацията да бъде включена в дневния ред на народните представители още на 5 януари.

 

От Политическа партия оповестиха, че в случай че не получат поддръжка за нея с болшинство, мандатът ще бъде върнат на президента несбъднат. 

 

До този миг отвод от поддръжка са заявили ГЕРБ и “Възраждане ”, подготвеност за разговор има от “Демократична България ”, Българска социалистическа партия и “Български напредък ”.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР