Държавният глава Румен Радев връчи последния трети мандат за съставяне

...
Държавният глава Румен Радев връчи последния трети мандат за съставяне
Коментари Харесай

Радев избрал БСП за третия мандат, защото познавал хиляди почтени социалисти |

Държавният глава Румен Радев връчи последния трети мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия.

Лидерът на столетницата Корнелия Нинова към този момент съобщи, че ще постави оптимални старания за съставяне на постоянно държавно управление.

" Българската Конституция отрежда правото на президента да избере на кого да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление. Избрах това да е Българска социалистическа партия, а аргументите са доста. Вие сте партия, която отстоява полезностите на свободата. Вие съхранихте откритостта и диалогичността напоследък. Последната причина са хилядите честни социалисти, които познавам. Вярвам, че третият мандат ще бъде използван за сформиране на държавно управление към ясни полезности ", сподели президентът.

Според него България има потребност от водачество, а политическата отговорност не би трябвало да се размива зад неразбираеми формули.

" Разбираме отговорността, която поемаме. България е изправена пред тествания и ще поставим всички старания, с цел да съставим постоянен кабинет с болшинство в Народното събрание, който да одобри ограниченията за промени и смяна и да подсигурява непоклатимост на България и сигурност на българските жители през идващите месеци ", съобщи Нинова.

На излизане от президентството тя съобщи, че има всички налични условия за съгласие, в случай че имаме мисъл да страната и за хората.

„ Следващият петък би трябвало да дойдем с министър председател “, сподели Нинова.

Според нея въпросът дали Българска социалистическа партия ще предложи министри от служебния кабинет остава на дневен ред и ще бъде разискван с другите парламентарни групи, които партията кани на диалози. Нинова акцентира, че ще направи всичко допустимо диалозите да са оптимално обществени и открити.

Ние гледаме на актуализацията на бюджета като на опция да се сформира болшинство по най-малко пакет, нужен за България, и въз основата на това съгласие по бюджета да пристъпим към идната стъпка за кабинет, разяснява Нинова.

Оттук нататък следва разсъдък, мъдрост, успокоение, отчитане на тестванията, пред които сме сложени в идващите месеци, и полагане на оптимални старания да съставим постоянен кабинет и съществено болшинство в Народното събрание, което да организира промени и политики и да взема на-йважните решения, означи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР