Държавният глава Румен Радев връчи Почетен знак на Президента на

...
Държавният глава Румен Радев връчи Почетен знак на Президента на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев връчи Почетен знак на проф. Надежда Сейкова

Държавният глава Румен Радев връчи Почетен знак на Президента на Република България на проф. Надежда Сейкова.

Точно на рождената си дата, проф. Сейкова получи оценката за важен принос към българската просвета и нематериалност и във връзка нейната 90-годишнина.

" Уважаема професор Сейкова, обръщам се към Вас като към извънредно надарен създател и обичан преподавател на генерации български артисти и режисьори. Вие вложихте своята висока класа на експерт и човек в националното ни изкуство и просвета. Възпитахте и своите студенти, и публиката да взе участие, да изискват, да основават обща атмосфера на нравственос, достойнство и достолепие ". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към доайена на НАТФИЗ.

Почетен знак на Президента на Република България е отличие на президента, което се връчва на персони, потвърдили значими заслуги за развиването на съответната област, в която упражняват своята специалност, както и за приноса им към публичното развиване и просперитета на нацията.

Сред носителите на Почетния знак са български и задгранични персони, измежду които: актьорите Васил Михайлов, Мариус Донкин и Павел Поппандов, цигуларят Светлин Русев, проф. Елена Кутева, писателят Владимир Зарев, диригентът Валерий Гергиев, фолклористът Мартин Кейниг и доста други.

Президентът отличава и институции, само че най-вече с плакет " Св. Св. Кирил и Методий ". Сред тях е НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " - във връзка отбелязването на 70 години академична история и за значимия принос към развиването на българската просвета (28 март 2018 година).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР