Държавният глава Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство

...
Държавният глава Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Президентът: Българските граждани, нашето общество и институции имат нужда от сигурност, предвидимост и надеждна защита на обществения интерес 

Държавният глава Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, излъчен от парламентарната група на „ Продължаваме промяната “

Българските жители, нашето общество и институции имат потребност от сигурност, предвидимост и надеждна отбрана на публичния интерес, а това значи най-много отговорност и старания за сформиране на устойчиво държавно управление, което да отговори на ползите на българските жители. Това съобщи президентът Румен Радев по време на конституционната процедура за връчване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент. Мандатът бе връчен на излъчения претендент за министър-председател от най-голямата по бройка парламентарна група на „ Продължаваме промяната “ в 47-ото Народно заседание, Асен Василев.

„ България е в политическа, икономическа и обществена рецесия, българите споделят основателни паники за растящите цени, за възходящата неопределеност и неустойчивост “, уточни президентът и прикани за съответни решения и отстояване на националния интерес за създаване на свободна, демократична, просперираща и европейска България. Той добави, че средствата и промените по Плана за възобновяване и резистентност чакат своята реализация, а от през вчерашния ден страната ни е и във външнополитическа рецесия.

Президентът напомни думите си при връчването на мандата за сформиране на настоящето държавно управление в оставка, че в случай че не се подхващат незабавни промени в правосъдната система в първите 100 дни, то статуквото ще потърси своя реванш.

Кандидатът за министър-председател Асен Василев уточни, че приема връчения мандат като голяма отговорност. Той добави, че поради рецесиите, които България би трябвало да посрещне, е значимо страната да има кабинет, който да работи в полза на жителите и да отстоява българския интерес.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР