Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента,

...
Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента,
Коментари Харесай

Радев удостои с Почетния знак на президента изтъкнати дейци в сферата на културата и науката

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента, проф. д.б.н. Диана Петкова, доцент доктор Георги Паскалев Сафев, арх. Костадин Сандев и Анжел Вагенщайн за техните заслуги в областта на културата и науката.

 

" Само преди ден отбелязахме стогодишнината на Деня на българските будители. Този неповторим български празник, с който почитаме хората на духа и съзиданието, които с думите и делата си будят сърцата и мозъците на българите и тласкат България напред ", сподели президентът по време на формалната гала в постройката на президентската институция.

 

За мен е наслаждение да връча заслужени оценки на четирима от актуалните будители, добави президентът. По думите му те са стожери на духа, съзиданието, стойностните дела, изобретателните хрумвания и научни пробиви.

 

Особена чест е да удостоя Анжел Вагенщайн за значимите му заслуги за развиването на страната ни, отстоявайки праволинейно, в продължение на десетилетия, в тежки времена полезностите независимост, грамотност и достолепие, както в своето творчество, по този начин и в живота, съобщи президентът. Той добави, че е уверен, че неговото духовно водачество ще продължи да въодушевява обществото.

 

Румен Радев означи, че всеки един от отличените е част от духовната и интелектуална мощност на родината и всички те утвърждават престижа на България отвън граници на страната. Вие доказахте, че сливайки гений, безрезервност, воля и кураж в името на общото богатство и възхода - неизбежно се печели самопризнание, сподели президентът на наградените и добави, че днешната гала е израз на признанието на българското общество.

 

Проф. Диана Петкова изрази благодарност и признателност от името на отличените. Тя беше отличена за значимите ѝ заслуги към образованието и науката. Доц. Георги Паскалев Сафев беше награден за цялостния му принос в развиването на българското здравно обучение и във връзка неговата 80-годишнина. Арх. Костадин Сандев получи Почетния знак на президента за приноса му в градоустройството на Благоевград и Банско и по отношение на неговата 75-годишнина, а Анжел Вагенщайн беше отличен за изключителния му принос към българската просвета и духовно развиване и във връзка неговата 100-годишнина, прецизират от президенството.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР