Държавният глава Румен Радев удостои с почетен знак за професионализъм

...
Държавният глава Румен Радев удостои с почетен знак за професионализъм
Коментари Харесай

След 42 години служба главен комисар Николай Николов се пенсионира като шеф на пожарната

Държавният глава Румен Радев удостои с почетен знак за професионализъм и безрезервност основен комисар Николай Николов, за който през днешния ден е финален работен ден в Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Това се случи по време на публична гала по откриването на монумент на известния пълководец на Столичната пожарна работа и определен за пожарникар на ХХ век Юрий Захарчук (1890–1944 г.) пред ГДПБЗН.

Президентът благодари на основателите на паметника, измежду които е и ръководителят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов. По думите на Радев стойностните хора и каузи би трябвало да се помнят и да се знаят и дефинира като почтена и високохуманна специалността на българските пожарникари, на които можем да разчитаме в сложни моменти.

Нямах 18 години, когато влязох в Столичната пожарна. На процедура няма служба, през която да не съм минал, с цел да стигна до тук – 42 години са ми минали в системата на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, съобщи основен комисар Николай Николов и показа, че за годините работа се е срещнал със страхотни хора, срещнал се е с положителни другари и дефинира екипите в ГДПБЗН като доста положителни.

„ Признанието, което получавам през днешния ден, го одобрявам повече като за рождения ми ден. Най-вече и поради работата на нашите сътрудници. Няма по какъв начин един началник на такава огромна конструкция да получи такива положителни думи, в случай че неговите момчета и девойки не са постоянно на място “, безапелационен бе Николов.

Главен комисар Николов заяви, че е обикновено един от заместник-директорите да поеме функционалността на идващ основен комисар на ГДПБЗН, само че посочи, че това е работа на министъра на вътрешните работи.

Той съобщи, че ще продължи да се занимава в региона, в която счита, че може да бъде потребен и да способства за тази промяна на страната, която е обвързвана с адаптиране на измененията в климата и понижаване риска от бедствия. /БГНЕС
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР