Държавният глава Румен Радев ще удостои с държавни отличия и

...
Държавният глава Румен Радев ще удостои с държавни отличия и
Коментари Харесай

Радев връчва държавни отличия и почетен знак на изявени медици и здравни специалисти

Държавният глава Румен Радев ще удостои с държавни оценки и почетния знак на президента изявени български лекари и експерти по здравни грижи, оповестиха от Президентството. Това ще се случи на 7 април от 14:30 часа на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, по случай Световния ден на здравето.

Проф. доктор Красимир Гигов ще бъде награден с медал „ Стара планина “ първа степен за извънредно огромните му заслуги за развиването на системата на опазването на здравето, здравното обучение, науката и практиката.

Проф. доктор Пенка Переновска ще бъде удостоена с медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ огърлие за изключително значими заслуги за развиването на здравната просвета и процедура и в частност на педиатрията и детската пулмология.

Държавният глава ще отличи с почетен знак на президента проф. доктор Тодор Черкезов за висок принос към опазването на здравето, за одобряване на филантропичните полезности и правила в българското общество и практическата им реализация в поддръжка на уязвимите хора в страната.

Проф. доктор Надежда Гаврилова ще бъде наградена с почетен знак на президента за изключителни заслуги към детското опазване на здравето, важен принос за развиването на детската анестезиология и интензивно лекуване, и педиатрична незабавна медицина.

Проф. доктор Иван Костов ще бъде почетен с почетен знак на президента за значими заслуги към майчиното и детско опазване на здравето, принос за развиването на българската медицина и професионални триумфи в региона на акушерството и гинекологията.

Държавният глава ще отличи с почетен знак на президента и Българската асоциация на експертите по здравни грижи, която е най-многобройната съсловна организация в системата на опазването на здравето и включва към 50 000 души с специалности : „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “, „ Медицински фелдшер “, „ Лекарски помощник “, „ Медицински лаборант “, „ Рентгенов лаборант “, „ Рехабилитатор “.

Почетният знак на президента ще бъде връчен във връзка 20 години от основаването на асоциацията, за нейния принос в издигането престижа на експертите по здравни грижи и по отношение на напъните, които поставят в името на живота и здравето на жителите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР