Държавният глава Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер

...
Държавният глава Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер
Коментари Харесай

Радев приема кандидата за служебен премиер Димитър Главчев

Държавният глава Румен Радев ще одобри претендента за длъжностен министър председател в президентската институция. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Радевопредели през вчерашния ден ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър-председател в осъществяване на чл.99, ал.5 от Конституцията.

Главчев е някогашен ръководител на Народното събрание и народен представител в шест Народното събрание от партията на Бойко Борисов.

След измененията в Конституцията за длъжностен министър председател президентът можеше да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

Държавният главапроведе срещи с ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, шефа на Българската национална банка Димитър Радев и ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев. Срещите продължиха с омбудсмана Диана Ковачева, последваха диалози с подуправителите на Българска народна банка - Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров. Процедурата приключи с диалози със заместник-председателите на Сметната палата - Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР