Държавният глава Румен Радев провежда днес консултации с представители на

...
Държавният глава Румен Радев провежда днес консултации с представители на
Коментари Харесай

Започна срещата на президента с ДПС НА ЖИВО

Държавният глава Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на ПГ на Движение за права и свободи. Президентът към този момент беседва с ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната “.

От Движение за права и свободи обявиха, че избират „ да си правят работата, в сравнение с да приказват ”.

„ Правосъдна промяна като терминология и разбиране се употребява от доста политически сили, само че всички знаем, че на политическия терен ние от Движение за права и свободи изработихме концепция за промени на Конституцията. Очаквахме да получим избрана поддръжка. Уви, една част от политическите представители избират да приказват, само че не и да работят. Ние избираме да вършим работа, в сравнение с да приказваме ”, сподели Мустафа Карадайъ.

От своя страна президентът посрещна партията със следните думи:

„ Отново имам удоволствието да Ви посрещна в президентската институция. За по малко от две години българите гласоподаваха 4 пъти за парламент. Общото сред тези избори е че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да може да ръководи сама. Не дадоха опция за лесни обединения. Въпреки това жителите чакат техните проблеми да бъдат решавани стабилно и дейно. Това значи постоянно държавно управление, подкрепено от болшинство, което да поеме отговорността да ръководи в нелеки времена. Да предприеме промени с дълготраен небосвод и за стопански напредък, и за рационализация на страната ”.

 

Още при започване на процедурата президентът ясно съобщи, че ще даде задоволително време и ще организира консултациите търпеливо, както и че няма да бърза с връчването на мандатите. При срещите си с партиите, Радев упорства да се изчерпят до дъно всички вероятни варианти за държавно управление.

Междувременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде формула за държавно управление – ще има такова само, в случай че се проведат диалози в нова контактна група и решат целите. Борисов даже очерта небосвод за държавно управление – до месец май. Той разпореди и поддръжка от страна на депутатите на ГЕРБ по 16-те ограничения, избрани от Политическа партия.

По време на консултациите с Политическа партия в понеделник, Кирил Петков и Асен Василев обявиха и пред президента, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР