Държавният глава Румен Радев провежда днес консултации с представители на

...
Държавният глава Румен Радев провежда днес консултации с представители на
Коментари Харесай

Румен Радев: ДПС е партия с опит в парламентаризма

Държавният глава Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на ПГ на Движение за права и свободи. Президентът към този момент беседва с ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната ".

За по-малко от 2 години българите гласоподаваха четири пъти за парламент. Общото сред тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да може да ръководи сама. Но не дадоха опция и за лесна коалиция. Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите с Движение за права и свободи в президентската институция.

" Въпреки това, жителите чакат техните проблеми да не се отсрочват, да бъдат решавани навреме стабилно и дейно. Това надлежно значи и постоянно държавно управление, подкрепено от парламентарно болшинство, което да може да поеме политическата отговорност да ръководи в нелеки времена, което да предприеме решителни промени с дълготраен небосвод - и за стопански напредък, и за рационализация на страната ", уточни Румен Радев, президент на Република България.

Радев се обърна към представителите на Движение за права и свободи, че желае да чуе оценката им за положението на разговора в границите на 48-ото Народно събрание и хода на договарянията за сформиране на държавно управление. Движение за права и свободи е партия с опит в парламентаризма и сте директни участници в може би най-дългите договаряния за сформиране на държавно управление. Но тогава разговорът беше явен - участието в Европейски Съюз, посочи президентът.

Още при започване на процедурата президентът ясно съобщи, че ще даде задоволително време и ще организира консултациите търпеливо, както и че няма да бърза с връчването на мандатите. При срещите си с партиите, Радев упорства да се изчерпят до дъно всички вероятни варианти за държавно управление.

Междувременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде формула за държавно управление - ще има такова само, в случай че се проведат диалози в нова контактна група и решат целите. Борисов даже очерта небосвод за държавно управление - до месец май. Той разпореди и поддръжка от страна на депутатите на ГЕРБ по 16-те ограничения, избрани от Политическа партия.

По време на консултациите с Политическа партия в понеделник, Кирил Петков и Асен Василев обявиха и пред президента, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР