Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор с президента на

...
Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор с президента на
Коментари Харесай

Радев и германският президент обсъдиха последиците от войната в Украйна

Държавният глава Румен Радев организира телефонен диалог с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, оповестиха от президентството. Двамата са разискали последствията от военните дейности в Украйна в кратковременен и дълготраен проект, променената среда за сигурност в Европа, както и европейската вероятност на страните от Западните Балкани.

Българският президент оцени високо подхванатите дипломатически дейности от страна на Германия и на президента Франк-Валтер Щайнмайер, ориентирани към деескалация на спора и прекратяване на военните дейности. Румен Радев уточни също по този начин, че с изключение на ограничения във връзка с военната и енергийна сигурност на Европа, би трябвало да се подхващат бързи дейности и за попречване на продоволствена рецесия в близки до Стария континент райони, произлизаща от спрените доставки на зърно от Русия и Украйна.

Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер разискаха и европейската интеграция на страните от Западните Балкани.

Българският президент удостовери поддръжката на страната ни за започването на преговорния развой за участие в Европейски Съюз за Албания след подхванатите от албанската страна дълбоки промени във връзка с правораздаването, стопанската система и отбраната на националните малцинства. Държавният глава уточни и че в полза на стабилността на Обединена Европа е всяка страна претендент за член на Европейски Съюз да отстоява европейските полезности, свързани с правата на нейните жители, и България чака безапелационни резултати от страна на РСеверна Македония в тази тенденция, преди да даде единодушието си за започване на договаряния, допълват от " Дондуков " 2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР