Държавният глава Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на

...
Държавният глава Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на
Коментари Харесай

Радев към политически лидери в Скопие: Нашата обща цел е възможно най-скоро да видим Република Македония в НАТО и ЕС


Държавният глава Румен Радев организира поредно срещи с ръководителите на ВМРО-ДМПНЕ и Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Християн Мицкоски и Али Ахмети. Разговорите се състояха в границите на двудневното публично посещаване на българския президент в Скопие.

България е подкрепяла непроменяемо Република Македония в най-тежките й моменти. Ние чакаме да премахнем границите сред хората, да насърчим другарството и бизнеса. Това обръщение насочи президентът Румен Радев на срещи с политически водачи, които се състояха в късния следобяд през вчерашния ден.

Румен Радев прикани политическите водачи в Република Македония да реализират единение и обединяване във връзка с стратегическите цели на страната, макар разликите във вижданията си във вътрешнополитически проект.

На срещите бяха разисквани и аспекти от двустранните връзки на Република България и Република Македония и вероятностите на използването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред двете страни.

“Вярвам, че в най-кратък период ще забележим по какъв начин хората от двете страни на общата ни граница пътуват бързо и комфортно, вършат бизнес, влагат и строят свободно и си сътрудничат интензивно в културата, образованието и науката ”, съобщи президентът в диалозите си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР