Държавният глава Румен Радев проведе консултации с представители на парламентарната

...
Държавният глава Румен Радев проведе консултации с представители на парламентарната
Коментари Харесай

ИТН поискаха от президента да разсекрети разговорите на КСНС за Северна Македония

Държавният глава Румен Радев организира съвещания с представители на парламентарната група на „ ИТН “ за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент.

„Година след дебюта ви на политическата сцена допускам вършиме равносметка на постигнатото. Както се уверихте и вие, толерантността в българската политика е доста къса и по тази причина би трябвало да бъдем самовзискателни. Не мога да не отбележа вашата поредна позиция при отстояването на националния интерес във връзка с РСМ, по тази причина чакам и вашето отговорно отношение при договарянията за сформиране на ново правителство“, съобщи при започване на срещата президентът.

Сложна ще бъде обстановката, в която ще се намира българският парламент в идващия месец. Необходими са време и старания за сформиране на държавно управление, само че и неотложни дейности за приемането на бюджета и значимите закони, от които зависи Планът за възобновяване и резистентност, сподели Радев.

„За нас е удовлетворяващо, че президентската институция в подобен миг постъпва отговорно, нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии сега. Вашата роля сега е извънредно значима и е прелестно, че вие го осъзнавате и не се криете зад някой различен от тази отговорност“, съобщи Тошко Йорданов.

Осъзнаваме компликациите, ще създадем всичко по силите си, когато бъдем поканени на договаряния за сформиране на държавно управление, само че не непременно, означи той.

Йорданов прикани да бъде разкрит консултативният съвет при президента от януари, с цел да се види кои политици лъжат по тематиката Северна Македония. Вие решавате, на този съвет не се споделиха неща, които могат да застрашат националната сигурност, само че се споделиха доста неистини, съобщи Тошко Йорданов.

Предстоят диалози още с „Демократична България“ и „Възраждане“.

Продължаваме промяната през вчерашния ден не се явиха на консултациите, повода – депутатите били на бюджетна комисия, която гледа актуализацията на бюджета.

Ръководството на ПГ на „БСП за България“ също отхвърли да взе участие на 27 юни в консултациите при президента.

ОТ ГЕРБ оповестиха, че ще върнат мандата допустимо най-бързо, тъй че да стартират съвещания за връчване на мандата за трета политическа мощ по желание на Радев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР