Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор с президента

...
Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор с президента
Коментари Харесай

Радев обсъди с Германския президент проблемите на София със Скопие

Държавният глава Румен Радев организира през днешния ден телефонен диалог с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Българският президент поздрави своя немски сътрудник с целите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз, ориентирани към поощряване на обективни обществени промени в стопанската система, обществото и пазара на труда в Европа и оказване на поддръжка за промишлеността и дребните и междинни предприятия в условия на рецесия.

Обща бе позицията, че европейската вероятност за страните от Западните Балкани и за Република Северна Македония има основно значение за подсилване на стабилността и е значим знак за развиването на целия район. За задачата е нужен дълготраен и резистентен прогрес на Република Северна Македония в построяването на добросъседски връзки с България, съобщи президентът Радев. Държавният глава означи упованието на страната ни за ясни правно обвързващи гаранции, че единството на българската нация и културно-историческото ни завещание, като основни детайли на националната ни еднаквост, няма да бъдат в никакъв случай сложени под въпрос от външни фактори.

България е виновен член на Европейски Съюз и няма да допусне нерешени двустранни проблеми да подкопават единството на Съюза, означи още Румен Радев. Според президента най-удачният вид да не се стига до това, е като Националната рамкова позиция, призната единомислещо преди година от Народното събрание, бъде включена в гл. 35 от преговорната рамка за Република Северна Македония с ясно обособени критерии и времеви периоди, които да бъдат спазвани през целия преговорен развой. Ако сходно решение не е допустимо, страната ни ще работи за двустранно съглашение с Република Северна Македония , в което в дух на другарство и добросъседство да бъдат позволени всички двустранни въпроси.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР