Държавният глава Румен Радев призова днес в телефонен разговор с

...
Държавният глава Румен Радев призова днес в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Румен Радев разговаря по телефона за мигрантите с Шарл Мишел

Държавният глава Румен Радев прикани през днешния ден в телефонен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел за приемането на действен проект за деяние във връзка с миграционния напън към сухоземните граници на Европейски Съюз. По думите на президента отбраната на външните сухоземни граници на Европейския съюз е от основно значение за гарантиране сигурността на европейските жители и недопускане на рецесии вътре в Съюза.
Двамата разискаха ескалацията на напрежение в района на Близкия Изток, която основава опасности за сигурността на Европейския съюз(ЕС) и може да провокира нова бежанска вълна.
Президентът Радев прикани за навреме съвещание на Европейския съвет, на което да бъдат разисквани тези въпроси. Румен Радев подсети за импортираното от него предложение за изработването на общ европейски действен проект за отбрана на сухоземните граници на Европейски Съюз при внезапно повишаване на миграционния напън. Той внесе предлагането още напролет на 2017 година, до момента в който представляваше страната ни съвещанията на Европейския съвет.
Българският държавен глава разиска нараствания миграционен напън и с президента на Гърция Прокопис Павлопулос и акцентира нуждата от засилена поддръжка от страна на Европейски Съюз към Гърция и България за защита на външните европейски граници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР