Държавният глава Румен Радев призова държавните институции да проучат много

...
Държавният глава Румен Радев призова държавните институции да проучат много
Коментари Харесай

Румен Радев настоя да се проучат инвеститорите за Белене

Държавният глава Румен Радев прикани държавните институции да проучат доста деликатно вложителите, подали документи по плана АЕЦ " Белене " , техния капацитет и съответните им проекти.

По думите на президента най-големият риск пред АЕЦ " Белене " е след декларираните положителни планове да се окаже, че капацитетът на определените вложители е привършен и да се мине на вид страната да би трябвало да се намеси с даването на гаранция под една или друга форма, а това ще срине и концепцията за самия план - той да бъде без финансовото присъединяване на страната .

Държавният глава разяснява пред публицисти по време на присъединяване си в самодейността за възобновяване на заслона на Кончето.

Като цяло съществуването на толкоз доста вложители е позитивен знак, съгласно президента, което демонстрира, че от тази централа има нужда и тя може да бъде рентабилна, тъй като когато " бизнесът кандидатства за нещо, си прави доста добре сметката . "

Държавният глава акцентира, че няма да избързва с даването на оценки и чака така наречен къс лист на вложителите.
 Правителството има да дава отговор за АЕЦ
Правителството има да дава отговор за АЕЦ " Белене " на доста значими въпроси

Топлоелектрическа централа и АЕЦ или Топлоелектрическа централа против АЕЦ

В отговор на въпрос за освобождението на началника на НСО , президентът напомни, че военачалник Данчо Дяков е внесъл самичък молбата си за освобождение по свое предпочитание и персонални аргументи . Държавният глава акцентира, че познава ген. Дяков от доста години и той е вложил доста старания за рационализиране активността на Службата , за освобождението и от несвойствени действия и парцели, за повишение на подготовката и за по-добро взаимоотношение с нашите сътрудници зад граница от сродни служби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР