Държавният глава Румен Радев представя структурата, състава и приоритетите на

...
Държавният глава Румен Радев представя структурата, състава и приоритетите на
Коментари Харесай

Президентът представи новия служебен кабинет

Държавният глава Румен Радев показва структурата, състава и целите на служебното държавно управление. То встъпва в служба от през днешния ден, а формалната гала се организира в постройката на президентството на " Дондуков 2 ". Така за пръв път в най-новата история на България длъжностен кабинет ще съобщи властта на различен длъжностен кабинет.

Стефан Янев остава министър председател на новото служебно държавно управление.

Трима са новите министри.

Валери Белчев става длъжностен финансов министър. Той е ученик на Харвард и някогашен началник на Фонда на фондовете.

Даниела Визиева поема министерския поста от Кирил Петков. Тя е заемала пост заместник-министър на стопанската система в интервала 2014-2016 година

Христо Алексиев - за министър на превоза. От 27 януари до 4 май 2017 година той е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Основната задача пред новото държавно управление ще бъде да провежда и обезпечи безпроблемното протичане на вота на 14 ноември, когато ще се проведат избори 2 в 1: президентски и предварителни парламентарни.

Очаква се новият длъжностен кабинет да продължи политиките, водени досега. Тук президентът Румен Радев означи, че времето не чака и той чака от новия длъжностен кабинет подсилване на държавността. Разумни стъпки за излизане от рецесията с мисъл за бедните.

При представянето на новите министри в държавното управление, Радев означи, че министърът на превоза Христо Алексиев е бил подобен и през 2017 година по време на служебния министър ръководител Огнян Герджиков, като е началник на огромни инфраструктурни планове. Радев означи още, че точно той е спрял концесията на летище София.

За Валери Белчев, който поема поста финансов министър от Асен Василев, Радев съобщи, че той е с впечатляващо обучение и има основно значение за образуване на " Фонда на фондовете ".

За Даниела Визиева, която поема министерския пост от Кирил Петков, Радев съобщи, че тя има стабилен опит в обществените финанси и е била доскорошен консултант на министъра на стопанската система.

Ето го и цялостния състав на новия длъжностен кабинет:
Стефан Динчев Янев за длъжностен министър-председател на Република България Гълъб Спасов Донев за длъжностен заместител министър-председател по икономическите и обществените политики и длъжностен министър на труда и обществената политика Бойко Илиев Рашков за длъжностен заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Атанас Ангелов Пеканов за длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства Валери Иванов Белчев за длъжностен министър на финансите Георги Великов Панайото в за длъжностен министър на защитата Стойчо Тодоров Кацаров за длъжностен министър на опазването на здравето Николай Денков Денков за длъжностен министър на образованието и науката Светлан Христов Стоев за длъжностен министър на външните работи Янаки Боянов Стоилов за длъжностен министър на правораздаването Велислав Величков Минеков за длъжностен министър на културата Асен Петров Личев за длъжностен министър на околната среда и водите Христо Георгиев Бозуков за длъжностен министър на земеделието, храните и горите Христо Владимиров Алексиев за длъжностен министър на превоза, осведомителните технологии и известията Даниела Тодорова Везиева за длъжностен министър на стопанската система Андрей Стефанов Живков за длъжностен министър на енергетиката Стела Иванова Балтова за длъжностен министър на туризма Андрей Георгиев Кузманов за длъжностен министър на младежта и спорта


След речта на президента членовете на третия му длъжностен кабинет поставиха клетва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР