Държавният глава Румен Радев отрече да е предлагал провеждането на

...
Държавният глава Румен Радев отрече да е предлагал провеждането на
Коментари Харесай

И след консултациите при Радев не стана ясно как ще гласуват карантинираните

Държавният глава Румен Радев отхвърли да е предложил провеждането на. Това сподели самият той по време на среща с членовете на Централната изборна комисия (ЦИК)
Припомняме, че през вчерашния ден (7 януари) Радев сподели, че към него идват и оферти за избори в два дни, само че през днешния ден той тотално отхвърли опцията концепцията да е негова. 
" И това не е моя концепция, знам какво би означавало това, само че дано се разиска, тъй като има хора, които мислят по този метод. Нека се види и кметовете да кажат какви големи проблеми има, в случай че тръгнем на този вид, означи президентът, като добави, че не стартира такава концепция ", сподели Радев.
Глас под карантина – единствено след законови промени 
Радев разяснява, че за хората, които ще идват да гласоподават, ще бъде добър знак, да бъде предоставян комплект персонални защитни средства. Това ще покаже, че страната има отношение към своите жители и ще увеличи доверието в изборния развой, само че това е ваше решение, уточни Румен Радев.
, само че има разнообразни разновидности.
Президентът означи също оферти за по-голяма дълготрайност на изборния ден, както и въпроса за времеви коридори за възрастни хора , а също и за логистиката и превоза.
Въпрос, който се слага, е гласоподаване по пощата за сънародниците ни зад граница.
Той сподели също, че за разискване има и съществени въпроси по машинното гласоподаване.


 Дали ще са март, дали ще са май изборите - все ще сме в пандемия Дали ще са март, дали ще са май изборите - все ще сме в пандемия
Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата си с Националното съдружие на общините, на която разиска идните Народното събрание...
" Предложенията за промени в метода на осъществяване на парламентарните избори поради пандемията в огромната си част са вероятни единствено след ремонт на Изборния кодекс ", тази отбрани управлението на ЦИК.
„ ЦИК е на мнение, че това не може да стане без изменение на Изборния кодекс Разширителното пояснение би сложило под въпрос правилата на изборния развой “, предизвести ръководителят на комисията Александър Андреев .
По същия метод стои въпросът и с вероятно гласоподаване по пощата на българите зад граница, доста от които са в страни с по-тежки рестрикции от тези у нас. По думите на Андреев това " ще изисква интензивно присъединяване на гласоподавателите, определяне на адреси, на които да получат документите и също има потребност от промени в ИК ".
Отново там е заложено правото на наблюдаващи и покровители да следят директно броенето на гласовете – а не през видео онлайн, което също е измежду предложенията на публичния съвет.
" ЦИК ще съблюдава прецизно законът подобен, какъвто е – това е единствената опция да подсигуряваме, че никой на следващия ден няма да може да упрекна държавните органи, че не са подсигурили прозрачността на изборите . Това би било съображение за обжалване и оборване на изборните данни ", акцентира Александър Андреев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР