Държавният глава Румен Радев откри учебната година вСУ Христо Смирненски“

...
Държавният глава Румен Радев откри учебната година вСУ Христо Смирненски“
Коментари Харесай

Радев откри учебната година в с. Кочан, заговори за българщината

Държавният глава Румен Радев откри образователната година вСУ „ Христо Смирненски “ в село Кочан, община Сатовча.

Гимназията означи своята 50-годишнина от основаването си със специфична празнична стратегия, в която присъединяване взеха някои от първите нейни възпитаници. По време на церемонията Радев връчи почетен плакет „ Св. Св. Кирил и Методий “ на шефа на учебното заведение Гълъб Чаушев.

„ В храма на знанието всяко българско дете, без значение къде се намира, би трябвало да има равни благоприятни условия да разгърне своя гений и да откри реализация “, сподели Радев.

Държавният глава благодари на управлението на учебното заведение и преподавателите за грижата и поддръжката към подрастващите, а на учениците пожела здраве, доста сили и религия по сложния, само че ярък път на познанието.

„ Вашето учебно заведение се утвърди като страж на българщината. Защото това потомство на първия випуск потвърди, че пред жаждата за познания и волята за триумф няма бариера “, уточни Радев и добави, че светлият образец на поколенията преподаватели и ученици на гимназията е посочил по категоричен метод, че българските деца имат бъдеще и могат да порастват като просветени и почтени жители. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР