Държавният глава Румен Радев не се присъединява към пълния текст

...
Държавният глава Румен Радев не се присъединява към пълния текст
Коментари Харесай

Радев не се присъедини към декларацията, подкрепяща Украйна в НАТО

Държавният глава Румен Радев не се причислява към цялостния текст на декларацията, призната от някои страни в Източна Европа, във връзка с участието на Украйна в НАТО. Той поддържа останалите позиции, съдържащи се в документа, съобщиха от пресцентъра на президента.
Прочетете още
България е част от декларацията от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на присъединение на Украйна в бъдеще, само че тази декларация е призната в напълно друга среда на сигурност. Военните дейности на територията на Украйна през днешния ден изискват нейното участие в Алианса да бъде разисквано в границите на цялостния състав на Северноатлантическия съвет и да не води към риск от директното замесване на страните от НАТО във войната, се споделя още в прессъбщението.

Решение за присъединение на Украйна към НАТО би трябвало да бъде взето едвам след изработването на ясни параметри за мирното споразумяване на спора сред Русия и Украйна, които да бъдат признати и приложени и от двете воюващи страни, е позицията на президентството.

Наскоро президентите на девет страни от НАТО от Централна и Източна Европа разгласиха взаимно изказване, в което осъдиха анексирането на украински територии от Русия и приканиха НАТО доста да усили военната помощ за Украйна.

В изказването, оповестено на формалната страница на президента на Полша, се отбелязва, че президентите са били в Киев по време на войната и са „ видели с очите си следствията от съветската експанзия “.

" Потвърждаваме поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Ние не признаваме и в никакъв случай няма да признаем опитите на Русия да анексира която и да е украинска територия ", показват те.

Също по този начин президентите на страните от Централна и Източна Европа показаха мощната си поддръжка за решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на бъдещото участие на Украйна в Алианса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР