Държавният глава Румен Радев и съпругата му се срещнаха с

...
Държавният глава Румен Радев и съпругата му се срещнаха с
Коментари Харесай

Президентът и деца от „Българската Коледа” украсиха елхата

Държавният глава Румен Радев и брачната половинка му се срещнаха с деца, подкрепени от " Българската Коледа ". Заедно те украсиха елхата на президентската институция.

Благотворителната акция се организира за 15-та поредна година. Тази година тя подкрепя продължителното лекуване и рехабилитацията на деца с увреждания.

--> „ Аз желая, най-искрено, да ви пожелая да бъдете още по-добри, да носите доста наслада на вашите родители, най-много, да бъдете здрави, да не спирате да мечтаете и да сбъднете всичките си мечти”, сподели Радев на децата.

Историята на Дейвид

18-годишният Дейвид Попов е с ретинопатия и детска церебрална парализа. След помощта от акцията „ Българската Коледа”, последните 4 години младежът е на рехабилитация два пъти седмично. „ Благодарение на рехабилитацията се усещам по-самостоятелен, по-силен и по-уверен”, споделя момчето.

Майка му Галатея е признателна на всички положителни хора: „ Тези парички отиват по предопределение, отиват при хора, които в действителност имат потребност от тях... Благодарение на тази сума, имаме опция да му подсигурим тази помощ, която му е нужна и съвсем задължителна”.

--> Дейвид е претърпял 5 интервенции на краката. Трябва да се работи с него безусловно всеки ден. Въпреки всичко е убеден, че може да реализира доста.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР