Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан

...
Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан
Коментари Харесай

Преди да се види със Зеленски, Радев си поговори с Орбан

Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан разискаха в телефонен диалог нуждата от усилването на битката с трафика на хора през външните граници на Европейски Съюз като най-ефективна мярка в противодействието на незаконната миграция.

Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Двустранното партньорство в региона на енергетиката и опцията страната ни да окаже поддръжка за енергийната диверсификация на Унгария също беше разисквано по време на диалога.

Подчертани бяха и опциите на страната ни за доставка на повече енергийни запаси за Унгария след обезпечения от България достъп до терминалите за полутечен газ на Гърция и Турция, въведеният в употреба интерконектор с Гърция и предстоящото довеждане докрай на газовия интерконектор сред страната ни и Сърбия до края на т.г.

Освен това президентът на България е провел телефонен диалог и с министър-председателя на Полша Матеуш Моравецк.

Двамата са разискали готвените промени в Пакта за миграцията и убежището и защитата на външните граници на Европейския съюз. Румен Радев акцентира, че страните от първа линия би трябвало да получат поддръжка за справяне с миграционния напън, както и да засилят партньорството на службите си за сигурност с страните от Централна и Западна Европа, където са ситуирани центровете, направляващи и финансиращи незаконния трафик на хора.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР