Държавният глава Румен Радев е провел среща с в рамките

...
Държавният глава Румен Радев е провел среща с в рамките
Коментари Харесай

Румен Радев кани чешкия президент на посещение у нас

Държавният глава Румен Радев е провел среща с в границите на Срещата на върха на Инициативата " Три морета " във Вилнюс.

В подтекста на планувано посещаване у нас на Петър Павел , двамата президенти са отбелязали капацитета за задълбочаване на комерсиалните и икономическите връзки сред България и Чехия, както и опциите за съдействие в областта на сигурността , се показва в прессъобщението от президентството. Подробности по последната тематика не се дават, макар че биха представлявали интерес предвид на самодейността на Петър Павел за .

Президентът Радев е оценил пред Павел високо дейната поддръжка на Чехия за пълноправното присъединение на България към Шенгенското пространство, както и за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Премахването на сухопътния надзор по границите в Шенгенското пространство ще разкрие по-големи стопански благоприятни условия в района, по тази причина разчитаме на поредната поддръжка на Чешката република, е декларирал Румен Радев.
 Радев с добра равносметка за България от
Радев с добра равносметка за България от " Три морета "

Страната ни съумяла да притегли капитали в размер на към 200 млн. евро в сферите на превоза и енергетиката

Във Вилнюс Румен Радев е провел през днешния ден среща и с Джефри Паят - асистент държавен секретар на Съединени американски щати по енергийните запаси. Двамата са разискаха енергийната съгласуваност в Югоизточна Европа в границите на Срещата на върха на самодейността " Три морета ". Във връзка с това Румен Радев и Джефри Паят обрисуваха вероятностите за задълбочаване на всеобхватното енергийно съдействие в района и растящата роля на България в този подтекст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР