Държавният глава Румен Радев е приел в президентската институция ученици

...
Държавният глава Румен Радев е приел в президентската институция ученици
Коментари Харесай

Ученици лазаруваха в президентството

Държавният глава Румен Радев е приел в президентската институция възпитаници от 3-и клас на 81 Средно учебно заведение " Виктор Юго " в София по случай идното настъпване на празника Лазаровден.

Учениците са показали ритуала*, а президентът ги е поздравил за това, че почитат традициите и обичаите, които са съхранили българския народ през вековете . " Винаги пазете в сърцето си България и нашите чудесни празници ", обърна се президентът Радев към младежите и им пожела здраве, благополучие и доста триумфи в учебно заведение, оповестяват от пресцентъра на президентството.

На учителите президентът е благодарил за това, че дружно с използването на най-съвременните форми на образование и подготвянето на младежите за бъдещи жители на света, съумяват да съхраняват българските обичаи и традиции и да ги предават живи на всяко последващо потомство.

Утре Румен Радев ще взе участие в кръгла маса " Образованието - ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество ", която е проведена от Министерство на образованието и ще се състои под патронажа на президента.

В срещата с възпитаници в президентската институция е взела участие и брачната половинка на президента Десислава Радева , прецизират от президентството.

Обичаят Лазаруване - главен ритуал е с любовно-женитбен темперамент и в него вземат участие девойки над 12 години. По традиция се практикува на християнския празник Лазаровден, в събота преди Цветница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР