Държавният глава Румен Радев е погазил закона и прокуратурата има

...
Държавният глава Румен Радев е погазил закона и прокуратурата има
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев не е никаква морална алтернатива, погазил е закона

Държавният глава Румен Радев е погазил закона и прокуратурата има цялостно право да го проверява, това съобщи президентът Росен Плевнелиев в " Здравей, България ".

" Всеки един проблем самичък за себе си би трябвало да бъде пояснен, само че този е по-скоро просташки, обикновен, битов, демонстрира същността на президента, той споделяше, че е моралната опция - ето, че не е никаква морална опция, той е погазил закона, с цел да назначи доближената нему тогава госпожица Генчева ", разяснява Плевнелиев по отношение на абсурда към назначението на брачната половинка му Десислава Радева за PR на Военновъздушни сили и СРС-тата.

" Висшият правосъден съвет има цялостното право да се намеси, с цел да откри случая със СРС-тата. Обществото би трябвало да знае дали Радев е нарушил закона ", сподели Плевнелиев и акцентира, че основният прокурор Иван Гешев напълно основателно е изискал да направи следствие.

" Радев морално към този момент се провали, това е един пропуснат, профукан, провален мандат ", безапелационен беше Плевнелиев. " Конституцията е над всички нас, а президентът, в качеството си на началник на Военновъздушни сили, е нарушил закона, оттук насетне всичко се обезсмисля. "

Той означи още, че президентът Радев непрекъснато е бил в спор с държавното управление, вследствие на което е заложил на " една единствена карта - да се прави на опция на корумпираните ръководещи ".

" Но хората харесват такива, които си тежат на мястото и служат на обществото ", добавя Росен Плевнелиев и отбелязва, че " в случай че той отиде на 9 май в Москва, както е дал поръчка, ще наруши трагично националния интерес за България ".

Президентът разяснява и казусът с Националната лотария. Той показа, че се изисква огромна храброст, с цел да се подаде подобен сигнал, тъй като мощта на известните българи не е за подценяване. Плевнелиев още веднъж акцентира дейностите на прокуратурата и сподели, че е било " време тя да се засилва ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР