Държавният глава Румен Радев е на посещение в Брюксел за

...
Държавният глава Румен Радев е на посещение в Брюксел за
Коментари Харесай

Радев: България отстоява позицията си за Северна Македония

Държавният глава Румен Радев е на посещаване в Брюксел за присъединяване в шестата среща на върха на „ Източното партньорство “ и в съвещанието на Европейския съвет. Там той даде изказване и заяви, че тематиката с Република Северна Македония ( РСМ ) не е на дневен ред. 

" Досега на всички препоръки, на които съм взел участие, съм приказвал с всички европейски водачи по тематиката за Република Северна Македония. Благодарая за напъните на дипломатите ни, поради които нашите сътрудници схванаха къде е същинският проблем. Ние ще продължим да отстояваме спазването на правата на македонските българи. Всякакъв напън върху България по този въпрос ще докара до негативен резултат ", сподели президентът на България. 

На въпрос дали чака напън по тематиката от Еманюел Макрон, президентът отговори, че е приказвал с него и този въпрос не е на дневен ред.

" С Франция имаме да решаваме други въпроси в региона на енергетиката ", съобщи Радев.

" В Молдова и Украйна имаме огромна българска историческа общественост и би трябвало да разширяваме културното и просветителното съдействие с тях ", сподели той. 

Той добави, че през днешния ден на съвета следва да се прегледа дали и по какъв метод ще се помогне на Украйна.

Радев показа, че казусът с човешките права в Беларус остава, макар напъните на Европа. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР