Държавният глава Румен Радев е изпратил писмо до председателя на

...
Държавният глава Румен Радев е изпратил писмо до председателя на
Коментари Харесай

Румен Радев настоя пред Таяни да чуят исканията на българските превозвачи

Държавният глава Румен Радев е изпратил писмо до ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни във връзка проблемите с така наречен пакет Мобилност 1.
В него президентът декларира безапелационна, че препоръчаните към днешна дата за гласоподаване текстове са несправедливи за България и са " в прорез с устоите на единния европейски пазар и нарушават правилата за свободното придвижване на артикули, хора, услуги и капитали в границите на Общността ".
Припомняме, че президентът се срещна в българските превозвачи преди два дни и прикани българските институции да работят единно по казуса. Днес в Брюксел превозвачите ни стачкуват, до момента в който в транспортната комисия на Екологичен потенциал мина на разглеждане единият пакет, който бе отритнат. Другите два пакета следва да се прегледат.
Според президента Румен Радев, образуваният общ метод по текстовете в Пакета Мобилност 1 и включените ограничения дискриминират българския транспортен отрасъл.
" България ще претърпи съществени загуби и икономическото ѝ закъснение от останалите страни-членки ще се задълбочи . Тежкотоварният авто бизнес в България има голямо значение за стопанската система на нашата страна, както като принос към брутния вътрешен артикул, по този начин и като трудова претовареност ", написа още Румен Радев.
В писмото си българският държавен глава показва своята поддръжка към настояванията на българските превозвачи и акцентира, че справедливите им претенции следва да бъдат прегледани и да се отчетат импортираните от българска страна законодателни оферти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР