Държавният глава Румен Радев е имал оферта да стане част

...
Държавният глава Румен Радев е имал оферта да стане част
Коментари Харесай

Радев е имал оферта да стане част от Сглобката, но е отказал: Илияна Йотова

Държавният глава Румен Радев е имал оферта да стане част от Сглобката, само че е отказал ”. Това съобщи пред медиите вицепрезидентът Илияна Йотова. По думите й точно тази е повода за обвиняванията към президента от ръководещото болшинство и вчерашните разменени реплики с ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Илияна Йотова добави, че явно има потребност от политическа опция. Според нея през вчерашния ден президентът Радев не е споделил, че той е алтернативата, нито е споделил " аз ще я направя тази опция, аз ще конструирам нова политическа партия ".

Йотова отхвърли коментар за регистрацията на " Движение 3-ти март ” в патентното ведомство от някогашния длъжностен министър Весела Лечева.

" Аз не считам по този начин, както познавам президента Радев, че би се поддал на който и да било с цел да основава партия. Още повече да му се диктува по кое време и по какъв начин това да стане. За всичките години, които работим дружно, аз съм се убедила, че това е човек на достойнството. Спазва до буквата на закона всичките правила – конституционни, и законови. И може би тъкмо това " сглобката ” не може да му елементарни ”, сподели Йотова.

Тя напомни, че от началото на ръководещата коалиция, която назовава себе си " сглобка ” той не е станал част от нея, въпреки, че е имал такива предложения. " Нито за секунда не ратифицира законовите им промени, тъкмо противоположното, постоянно се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прости ”, съобщи Илияна Йотова.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР