Държавният глава Румен Раде обяви, че все още не е

...
Държавният глава Румен Раде обяви, че все още не е
Коментари Харесай

Президентът не мисли за служебно правителство, ако се стигне до това, щял да кара по домовата книга

Държавният глава Румен Раде разгласи , че към момента не е мислил на кои благоприятни условия от Конституцията би се спрял, в случай че се стигне до назначението на ново служебно държавно управление, съобщи Дарик.

" Много ми е елементарно . Отварям Конституцията, чета опциите и карам по ред, по домовата книга . Тук идва въпросът за отговорността кой носи отговорност, това е огромният въпрос. Едно съществено ръководство желае да е ясно кой носи тази отговорност. В момента не е ясно, тъй като аз би трябвало да си харесам някой от хората, от тази стеснена алтернатива, той би трябвало да избере министри от някъде, ще забележим по какъв начин. Аз няма да съм този, който показва министрите, само че би трябвало с моя автограф под мой декрет , официално и юридически да нося отговорност. Виждате ли, то към този момент няма отговорност. Всичко е по този начин размито , че да няма отговорност ", означи Радев.

На 6 март би трябвало да има оставка на цялото държавно управление . Тя да се одобри от Народното събрание и едвам тогава да се премине към цикъла на съвещания, акцентира той.

Президентът означи, че в Конституцията има алтернатива, в случай че състава на Министерски съвет не му хареса да не подпише.

" Има несъмнено. Няма кой да ме принуди аз да подпиша декрет, само че там отиваме към този момент в хипотезата на една дълбока парламентарна и конституционна рецесия, от която никой няма интерес ", акцентира президентът.

Той разгласи, че желае да види повече от министъра на защитата Тодор Тагарев . " Искам да видя министър, който работи за сигурността на България ", сподели президентът.

" Някой от водачите виждаме, че желаят от министър Тагарев да освободи поста, тъй като той не прави задоволително за Украйна. За мен това е някак си висша форма на нихилизъм ", сподели той.

Припомняме, че президентът взе участие в третото издание на дипломатическия конгрес в Анталия по покана на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Радев разгласи, че е поканил Ердоган да посети страната тази година. " Зависи дали ще имаме стабилно държавно управление, тъй като такава аудиенция би трябвало да бъде готова доста съществено с нови и обновени меморандуми и огромен бизнес конгрес ", счита той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР