Държавният глава проведе среща с ръководителя на работната група за

...
Държавният глава проведе среща с ръководителя на работната група за
Коментари Харесай

Президентът Радев: Планът за възстановяване е възможност за ...

Държавният глава организира среща с ръководителя на работната група за възобновяване и резистентност в границите на Европейската комисия Селин Гауер

За България Планът за възобновяване и резистентност не е единствено финансови средства, а опция за действителна рационализация на страната. Затова плановете, заложени в него, би трябвало да подсигуряват устойчивото развиване на българската стопанска система. Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща на „ Дондуков “ 2 с ръководителя на работната група за възобновяване и резистентност в границите на Европейската комисия Селин Гауер, която е на посещаване у нас. В срещата присъединяване взеха заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на енергетиката Росен Христов.



Държавният глава открои смисъла на предстоящите за България средства по Плана за възобновяване и резистентност, които имат за цел да доведат до развиване в сфери от значително значение като обучение, опазване на здравето и правораздаване. Реформата в българската правосъдна система, в това число работата на прокуратурата, е нужна и за повишение на предвидимостта и прозрачността на икономическата среда в страната, акцентира президентът. Във връзка с това той добави, че служебното държавно управление създаде и внесе в Народното събрание законопроектите в региона на върховенството на закона, нужни от позиция на второто заплащане по Плана, заяви пресцентърът на президенството.

„ България има упоритостта да продължи да се утвърждава като енергиен център в нашия район с внедряването на новаторски и екологични технологии “, уточни още Румен Радев. Държавният глава акцентира, че плановете, планувани по Плана за възобновяване и резистентност следва да способстват за резистентен и обществено обективен преход като обезпечат най-хубавия народен енергиен микс и в това време отчетат енергийната роля на България в района. Затова от основно значение е търсенето на дълготрайни решения за рандеман и предпазване на чиста сила от възобновими източници.

Като образци за потреблението на модерни технологии в енергетиката, към този момент прилагани в други страни, президентът открои улавянето и съхранението на въглероден двуокис, опциите за създаване на фотоволтаична централа с огромна мощ за природосъобразно произвеждане на електрическа сила, както и за произвеждане на зелен водород. За България е от основно значение преходът към зелена стопанска система да води към запазването и развиването на заетостта на работещите в енергийния комплекс и във въгледобивните райони на страната, акцентира още по време на срещата президентът Румен Радев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР