Държавният глава проведе консултации с представители на ПГ на Движение

...
Държавният глава проведе консултации с представители на ПГ на Движение
Коментари Харесай

Президентът Радев: Трябва да се намери консенсус между политическите сили, за да се избегне задълбочаването на кризите

Държавният глава организира съвещания с представители на ПГ на „ Движение за права и свободи “

В комплицираната вътрешнополитическа и геополитическа конюнктура е належащо политическите сили да водят разговор за намиране на консенсус по какъв начин да се предотврати задълбочаването на рецесиите и резултатите от тях, пред които е изправено българското общество. Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите с представители на парламентарната група на „ Движение за права и свободи “. Държавният глава организира през днешния ден срещи с политическите сили в 47-ото Народно заседание, преди да връчи третия изследователски мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент. В тях взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По време на срещата президентът посочи, че е значим въпросът дали страната може да си разреши в актуалната обстановка на дълбоки рецесии да се пристъпи към предварителни избори и да няма работещ парламент. По думите на Румен Радев би било мъчно без постоянно държавно управление и работещо Народно заседание да се намерят стратегически решения за страната. Президентът сложи въпроса на представителите на Движение за права и свободи каква е предлаганата от партията рецепта за реализиране на консенсус и разговор, тъй че да се избегне утежняването на проблемите пред хората.

В началото на срещата ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ удостовери позицията на партията за нуждата от предварителен парламентарен избор. „ Докато се стигне до предварителните избори, доста е значимо какво има да се прави и ние носим нашата отговорност “, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР