Държавният глава проведе консултации с представители на ПГ на БСП

...
Държавният глава проведе консултации с представители на ПГ на БСП
Коментари Харесай

Президентът: Гражданите очакват диалог, а не нови разделителни линии в управляващата коалиция

Държавният глава организира съвещания с представители на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “

Българските жители разчитат политиците да влязат в разговор, да се реализира съгласие и взаимни отстъпки, с цел да могат да бъдат решавани техните неотложни проблеми. В същото време партиите, даже и вътре в ръководещата коалиция, не престават да чертаят разграничителни линии. Това прави задачата на политическата партия, която ще получи третия мандат, доста комплицирана и извънредно виновна. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите с представители на парламентарната група на „БСП за България“, в които взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова. Срещата е част от консултациите с всички парламентарни групи, преди президентът да връчи третия мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание.

Президентът уточни, че наред с позитивните статистически данни за растежа на индустриалното произвеждане, България е изправена пред редица провокации. Нямаме дълготраен контракт за доставка на газ, което неизбежно ще повлияе върху вероятността за конкурентоспособност на нашия бизнес, само че и върху опциите пред доста български жители, съобщи Румен Радев. По думите му, се чакат и решения по тематики, свързани с сигурността и здравето на хората.

В началото на срещата президентът акцентира, че са значими целите и програмата, към които ще се водят диалози за нов кабинет, тъй че да се образува стабилно ръководство. Необходима е успеваемост и стратегически небосвод, тъй че освен да се вземат решение актуалните рецесии, само че и да се взимат значими решения за обществено-икономическото развиване на страната и елиминиране на заплахата България да остане в периферията на Европа, означи Румен Радев. Президентът сложи въпроса за настройката за разговор на „ Българска социалистическа партия за България “ и готовността за коалиране.

Напълно разбираме комплицираната обстановка, в която се намира страната, съобщи вицепремиерът в оставка и ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, като заявява готовността на парламентарната група да постави старания за гарантиране на работещ парламент и устойчиво държавно управление, в случай че получи третия мандат. Според Нинова в основата на диалозите за сформиране на кабинет би трябвало да е програмата, направена неотдавна от съдружните сътрудници, която обрисува ясни периоди и цели, свързани с съответна обществена политика, постоянна стопанска система и прекъсване на корупцията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР