Държавният глава проведе консултации с парламентарната група на ДПС в

...
Държавният глава проведе консултации с парламентарната група на ДПС в
Коментари Харесай

Президентът: Необходими са последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и за установяване на върховенството на закона

Държавният глава организира съвещания с парламентарната група на Движение за права и свободи в границите на конституционната процедура по връчване на мандат за сформиране на държавно управление

България чака поредни старания от всички политически партии в битката с корупцията и за определяне на върховенството на правото. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представителите на парламентарната група на „ Движение за права и свободи “. На „ Дондуков “ 2 президентът организира през днешния ден и на следващия ден съвещания с политическите сили в 47-ото Народно заседание преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент. Вицепрезидентът Илияна Йотова също взе присъединяване в срещата.

Президентът Радев акцентира, че консултациите се организират в сложен за страната миг, в който към всички рецесии е добавена и политическата. Държавният глава открои паниките на българските жители от растящата инфлация на фона на продължаващата война в Украйна и уточни, че рецесиите не могат да бъдат решавани нито поотделно, нито единствено от една политическа мощ.

Президентът Радев акцентира и огромната отговорност, която носят водачите на политическите партии за решенията, които вземат, както в народен, по този начин и в интернационален подтекст. „ България е член на значими съюзи. Очаквам още по-голяма поддръжка в границите на тези съюзи. Очаквам българските институции да работят по този начин, че да използваме всяка опция от нашето участие. Както да отстояваме своите национални ползи, по този начин и да не позволяваме България да остава в периферията на Европа. Да привличаме доста повече вложения, а това значи да имаме доста по-амбициозна, единна, поредна външна политика “, съобщи президентът Радев.

Държавният глава изрази упованията си Народното събрание да продължи работата си по всички значими въпроси, засягащи действието на страната. Актуализацията на бюджета и пакетът закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност не търпят отсрочване, съобщи президентът Радев и изрази вяра партиите да влязат в конструктивен разговор.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че в актуалното Народно заседание мъчно може да бъде открит нужния разговор. „ Ние би трябвало да се обърнем още веднъж към гласоподавателите. Избирателите да натоварят с избрана отговорност и тежест политическите партии и в идващия парламент да влезем не с ненавист и отричане, а тъкмо противоположното –с нашите полезности, цели и оферти за цели на страната “, съобщи Мустафа Карадайъ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР