Държавният глава призова Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/

...
Държавният глава призова Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/
Коментари Харесай

Румен Радев защити в ОИСР пълноправно членство на България

Държавният глава прикани Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/ да признае напъните на България през последните години за реализиране на пълноправно участие, заяви прессекретариата на президента.

На среща с генералния секретар на Организацията Анхел Гурия в Париж, българският държавен глава уточни, че страната ни е член на Европейския съюз от 10 години, дава отговор на критериите за участие и е част от всички работни органи на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

„ Кандидатурата на България за участие се поддържа и от всички 22 държави-членки на Европейски Съюз, които вземат участие и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз “, съобщи Румен Радев и добави, че макар че не е член на Организацията, България съблюдава и работи за одобряването на избраните от нея интернационалните стандарти в търговията.

Анхел Гурия удостовери готовността на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за засилено съдействие с България по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и открои образованието, опазването на здравето и други сфери, в които може да бъде задълбочено двустранното партньорство с България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР