Държавният глава посети тазгодишното 31-о поред издание на международния фестивал

...
Държавният глава посети тазгодишното 31-о поред издание на международния фестивал
Коментари Харесай

Президентът Радев в Сандански: Магията на българския фолклор е непресъхващ извор на вдъхновение и родолюбие, който ще продължи да се пренася през поколенията

Държавният глава посети тазгодишното 31-о подред издание на интернационалния фестивал „ Пирин Фолк “ в Сандански

Невероятната магия на българския фолклор е непресъхващ извор на ентусиазъм и родолюбие, който ще продължи да се придвижва през поколенията. Това съобщи президентът Румен Радев по време на 31-ото издание на интернационалния фестивал „ Пирин Фолк “ в Сандански. Държавният глава приветства участниците и гостите на третата крайна конкурсна вечер на фестивала, по време на която се връчват премиите от състезанието за авторска македонска ария. На събитието участваха Неврокопския митрополит Серафим и представители на локалното ръководство и институциите от района. Президентът е придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

„ След 30 незабравими издания фестивалът продължава да разкрива хубостта на Пирин и магията на неговата музика “, уточни президентът в приветствието си. По думите му " Пирин Фолк " разпростира родолюбивите хрумвания, заложени още в неговото основаване.

Държавният глава поздрави уредниците, журито и участниците във фестивала, които не престават да срещат традициите в българското песенно творчество с сегашното. Президентът открои и приноса на фестивала за преоткриването и обогатяването на българския фолклор. „ Талантът на изпълнителите, вдъхновението на композиторите и създателите на текстове ни вършат съпричастни с историята на този български край и с нашата българска еднаквост “, акцентира Румен Радев.

Президентът напомни думите на изтъкнатите български възрожденци и фолклористи братя Миладинови, че българите изливат своите усеща в песни и в тях намират духовна храна и забавление. Държавният глава изрази увереност, че фестивалът „ Пирин Фолк “ ще продължи да утвърждава възприятията на българите като народ с дълбоки корени и ще способства за обогатяването на нашите фолклорни и духовни обичаи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР