Държавният глава обяви с коя партия ще разговаря за съставяне

...
Държавният глава обяви с коя партия ще разговаря за съставяне
Коментари Харесай

Радев кани Български възход за консултациии другата седмица

Държавният глава разгласи с коя партия ще беседва за сформиране на кабинет.

Президентът Румен Радев ще предложения „ Български напредък ” на съвещания за сформиране на кабинет идната седмица. По думите му този парламент има да свърши значима работа.

„ Дадох задоволително време за закони и за разговор. Ако партиите са единомислещи, че желаят избори незабавно - няма проблем. Мандатите могат да се извъртят доста бързо. Дал съм на партиите опцията да решат ”, уточни той.

Относно стрелбата по българския културен клуб в Охрид, президентът разяснява, че това е безусловно неприемлив вандалски акт на експанзия, която се насаждала с десетилетия против България и българите.

„ От държавното управление на РСМ и от обществото в нашата съседка би трябвало да се разбере, че пътят към Европейски Съюз минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи и на нашето културно-историческо завещание ”, счита Радев.

На партиите, които желаят оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев, президентът отговори: „ Да си създадат постоянно държавно управление и да си желаят, колкото си желаят оставки. Министърът доста ясно се аргументира какво прави Министерство на вътрешните работи сега, с цел да запълни дефицити, налагани с години. Сега Министерство на вътрешните работи потегля по възстановителен път ”.

standartnews.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР