Държавният глава обяви, че няма да губи повече време и

...
Държавният глава обяви, че няма да губи повече време и
Коментари Харесай

Радев: Веднага започвам разговори с потенциалните служебни премиери

Държавният глава разгласи, че няма да губи повече време и още от през днешния ден стартира срещи с всички евентуални министър-председатели за сформирането на длъжностен кабинет, който да провежда предварителните парламентарни избори.

" Днес, на следващия ден, в случай че се наложи и в почивните дни ще организираме срещи. Отложил съм и наситената си интернационална стратегия за идващите 10 дни, която включваше посещаване на непознат президент и мои публични визити в чужбина. Ще направя всичко допустимо този развой по съставяне на длъжностен кабинет да бъде интензивен ”, сподели президентът.

Съгласно член 99 от Конституцията, откакто не е реализирано единодушие за държавно управление, президентът след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период. След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР