Държавният глава няма да връчи третия мандат преди Нова година. Консултациите

...
Държавният глава няма да връчи третия мандат преди Нова година.
Консултациите
Коментари Харесай

Третият мандат на масата на преговорите след Нова година

Държавният глава няма да връчи третия мандат преди Нова година.

Консултациите и даването на време на политическите сили в 48-то Народно заседание ще продължи и третият мандат ще бъде връчен едвам след настъпването на 2023.

" Аз избори през януари и февруари няма да върша, всички знаем какви биха били последици ", отсече президентът пред представителите на " Демократична България ", които са на съвещания в президентството като шестата политическа мощ в Народното събрание. 

Държавният глава стартира консултациите с " Демократична България ", като сподели, че със угриженост следи какво се случва в Народно събрание в последните дни - съгласно него не това чакат българските жители.

Няма дребни и огромни партии, отговорността е обща, сподели президентът, констатирайки, че макар че Народното събрание е фрагментиран, в парламентарната република парламентарно показаните партии са призвани да излъчат държавно управление.

Той още веднъж сподели, че желае да се даде оптимално време за разговор и да се сформира постоянно държавно управление и че въпреки всичко се надява да не се стигне до връчване на третия мандат, а преди този момент да се сформира кабинет.

Според него не е неосъществим процесът на съставянето на държавно управление,

Нека всеки да внимава с позициите си, настоя Румен Радев. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР