Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган би искал да

...
Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган би искал да
Коментари Харесай

Ердоган иска да проведе важен разговор с Путин

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган би желал да разиска с съветския президент Владимир Путин доставките на зърно за нуждаещите се страни и чака с неспокойствие да беседва с него по въпроса на срещата на върха на Г-20 в Бали. Това акцентира турският министър на земеделието и горите Вахит Киришчи в изявление за телевизионния канал A Haber, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано Ердоган сподели, че се е договорил с съветския президент за опцията за гратис изпращане на съветско зърно и торове на гладуващите африкански страни. В началото на септември Путин уточни, че Западът изнася по-голямата част от украинското зърно в личните си страни, а не в нуждаещите се страни в Африка. Той също по този начин съобщи, че Москва е подготвена да достави гратис на най-бедните страни целия размер зърно, който е предопределен за тях по зърнената договорка.

" Подробности по този въпрос Ердоган - както знаете, през идната седмица ще се организира среща на върха на водачите на Г-20 в Индонезия – ще беседва с Путин, той още веднъж ще сложи този въпрос на дневен ред, след което процесът ще се форсира “, съобщи Киришчи.

На 31 октомври Путин показа, че към момента не е решил да взе участие в срещата на Г-20. Прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков съобщи в понеделник, че решението за присъединяване на президента на Русия в срещата на Г-20 ще бъде известно преди края на седмицата.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР